Aicinām ikvienu iedzīvotāju sekot līdzi oficiālajai informācijai par Covid-19 pandēmijas dēļ valstī noteiktajiem drošības pasākumiem un atsevišķiem ierobežojumiem. 
 

Svarīgi atcerēties - ja iedzīvotājiem ir nepieciešama tūlītēja policijas palīdzība, redz vai viņu rīcībā ir informācija par iespējamiem likumpārkāpumiem, tostarp iespējamiem valdības epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpumiem, jāzvana 110, nevis jāraksta sociālajos tīklos. Tā policisti varēs ātrāk reaģēt uz saņemto informāciju!

 

Tiesību akti saistībā ar Covid-19

Šobrīd spēkā esošie Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumi: kopsavilkums

 

Ja ir elektroniskais paraksts, iesniegumu, kas apstiprināts ar elektronisko parakstu, varat nosūtīt pa e-pastu:  pasts@vp.gov.lv. Tāpat iesniegumu iespējams iesniegt elektroniski portālā www.latvija.lv, izmantojot e-adresi

Iesniegumā ir jānorāda detalizēta informācija, kas varētu būt noderīga nozieguma vai pārkāpuma atklāšanai, kā arī savi personas dati, adrese un kontakttālrunis.

- Vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts vai negatīvs Covid-19 tests nepieciešams tikai, ja persona Latvijā ieceļo no īpaši augsta riska valsts. Informāciju par īpaši augsta riska valstīm publicē SPKC.

- Tāpat, ieceļojot Latvijā, no 1.marta vairs nav jāaizpilda elektroniskā ieceļotāju apliecinājuma anketa Covidpass.lv

 

- Pirms došanās uz ārzemēm, uzziniet par konkrētās valsts epidemioloģiskās drošības prasībām!
- Ieteikumus drošai ceļošanai apkopojusi un publicējusi Ārlietu ministrija

Medicīniskās maskas vai FFP2 respiratori jālieto:
- ārstniecības iestādēs,
- sociālās aprūpes iestādēs,
- sabiedriskajā transportā.
Bērniem līdz 7 gadu vecumam un personām ar acīmredzamiem kustību un psihiskās veselības traucējumiem iepriekš nosauktajās vietās nav jālieto maskas vai respiratori.
Bērni līdz 18 gadu vecumam sabiedriskajā transportā var izmantot auduma sejas maskas.
Pakalpojumu sniedzējiem un darba devējiem, izvērtējot riskus, ir tiesības noteikt nepieciešamību lietot medicīniskās maskas vai FFP2 respiratorus.